1 av 5 nordmenn har tinnitus.
Det finnes hjelp å få.

Tinnitus er en lyd som bare du hører. Den kan variere i styrke, intensitet og type lyd, som for eksempel et fossefall, lyden fra en kjøkkenvifte eller piping. I årets «Hvert øre teller»-kampanje har artistene Gaute Ormåsen og Ida Maria Børli Sivertsen, som begge har tinnitus, jobbet med en lyddesigner for å gjenskape den lyden de alltid går rundt med i hodet sitt.

Tinnitus fører ofte til nedsatt livskvalitet for den som rammes. Målet for kampanjen er å skape økt forståelse for hvordan det er å leve med tinnitus, men også fortelle at det finnes hjelp å få. Vi ønsker å øke kunnskapen i samfunnet, slik at alle får riktig behandling til rett tid.

Hør Ida Marias tinnitus

I tett samarbeid med en lyddesigner rekonstruerer artist Ida Maria lyden av sin egen tinnitus. I denne filmen kan du se hvordan det var når hun var i studio og fant frem til lyden.

Hør Gautes tinnitus

For første gang skal Gaute Ormåsen forsøke å få oss andre til høre lyden han ellers går rundt med alene. I denne filmen kan du bli med inn i studioet når han og en lyddesigner fant frem til lyden.

Rockemusiker Ida Maria er selverklært «lydjunkie», og flere år med mye høy musikk har ført til at hørselen fått seg en trøkk. Vi har stilt henne noen spørsmål om hennes tinnitus.

Les mer

Artist Gaute Ormåsen har i årets kampanje funnet frem til sin tinnituslyd sammen med vår lyddesigner. I den anledning har vi stilt han noen spørsmål om hvordan han opplever å leve med tinnitus.

Les mer

Prat med oss om tinnitus på stand

I løpet av Hvert Øre Teller har vi over 100 stands over hele landet. Her tilbyr engasjerte frivillige en gratis hørselstest og gir gode råd om hvordan du kan få hjelp med din tinnitus. Et besøk på vår stand er ofte det første skrittet på veien mot et bedre liv. Mange ber om råd og hjelp etter år med utfordringer som hørselstap og tinnitus.

Finn din stand her

Opplevelsen av tinnitus er unik for hver enkelt. Det kan høres ut som piping, susing, brumming, summing og veldig mye annet. Her har vi gjenskapt tinnituslydene til en rekke forskjellige personer.

Hør nå

I samarbeid med Storytel har vi lagt tinnituslyder på fire kjente bøker, sånn at du kan få en følelse av hvor forstyrrende det er å leve med en lyd du aldri kan skru av.

Hør nå

Annonse

Plages du med tinnitus? Vi gir deg gode tips til hvordan du kan oppnå bedre livskvalitet.

Les mer

Finn ut hvordan du kan få hjelp med din tinnitus, i form av behandlingstilbud og kurs.

Les mer

Plages du med tinnitus? Hos oss kan du få god hjelp til mestring for bedre livskvalitet.

Les mer

Har du mistanke om at du hører dårlig, kan det være lurt å sjekke hørselen. HLF har utviklet en hørselstest på nett. Den tar bare noen minutter og gir deg en indikasjon på hvor godt du hører.

Test hørselen nå

Har du tinnitus eller spørsmål om utfordringer relatert til hørselen din? I HLF har vi har mange dyktige hørselshjelpere i lokallag over hele landet som kan hjelpe deg.

Finn din nærmeste likeperson her

Gjør som 64 000 andre. Meld deg inn i HLF og få gode medlemsfordeler, slik som fagbladet Din Hørsel, et unikt fellesskap og forsikring for dine høreapparater.

Bli medlem

Tinnitus-telefonen er en gratis tjeneste for deg som er plaget med tinnitus. Her møter du våre dyktige audiopedagoger som gir deg veiledning om mestring og muligheter for bedring. Åpen alle hverdager kl. 9-11, telefon 32 22 65 32.

Ring nå

Våre samarbeidspartnere

Logo Phonak
Logo Tryg Forsikring
Logo Cochlear
Logo Advanced Bionics
Logo Aurismed