Foto: Marcel Leliënhof

– Ta det i bruk! Det er aldri for seint.

Yrkesaktive Geir Lauvdal (63) begynte å bruke høreapparat for et drøyt tiår siden. Han tøyser og tuller med hørselstapet sitt, og er generelt lite selvhøytidelig. Det er med på å ufarliggjøre problematikken, mener han. For høreapparatet, det er det bare fordeler med!

Til daglig jobber Geir som lærer og avdelingsleder for elevtjenester ved Mandal Videregående Skole. En dag i forbindelse med en time hos fastlegen for en legeattest, fikk han påvist nedsatt hørsel.

– Innebefattet i legeattesten var det en hørselstest. Og da sier legen: «Du hører jo fryktelig dårlig!», forteller Geir og legger til at han ble litt overrasket. Men da han begynte å tenke på det, gav det mening.

– I min jobb som lærer, så merket jeg på et tidspunkt at jeg liksom måtte gå litt nærme elevene for å høre hva som ble sagt. Så det var starten på det, egentlig.

Nesten ingen ser dem

Geir forklarer at til hverdags, så er det få som i det hele tatt legger merke til høreapparatene. Ja, hvis han ikke forteller det selv, da. For nå om dagen er høreapparatene så små at de omtrent ikke synes.

– Men når jeg forteller det, så får jeg bare positive tilbakemeldinger. Det blir jo lettere for omgivelsene også, at man bruker høreapparat når man hører dårlig, sier Geir.

Et bedre liv med høreapparat

Han understreker at han i det daglige er helt avhengig av høreapparatene. Ved spørsmål om hvorvidt høreapparatene har gitt ham et bedre liv, svarer han resolutt:

– Definitivt. Både sosialt sett og selvfølgelig også i jobben min. Så det kan jeg bare si ja til.

Geir har en klar oppfordring til de som kvier seg for å ta høreapparatene i bruk:

– Ta det i bruk! Det er aldri for sent.

Del gjerne denne artikkelen med andre!

Vi takker våre sponsorer – Hvert Øre Teller 2021:

Phonak Life Is On Logo
Resound GN Logo
Tryg Forsikring Logo